Защитникът на ЦСКА - Юрген Матей, сподели възгледите си върху различни теми по време на награждаването му за играч на кръга в Първа Лига. Бранителят обяви, че е чест за него да бъде капитан на ЦСКА, добавяйки, че се надява скоро феновете отново да са по стадионите. 

Той даде и своя коментар по повод на битката за титлата с Лудогорец, заявявайки, че "червените" трябва да са готови за всяка грешка на "зелените". „Благодаря за наградата. Благодаря на съотборници и треньорски щаб, както и на всички гласували за мен. Късметът винаги е важен при подобни ситуации. Получих топката, затворих очи и я уцелих много добре, така че определено късметът е ключов в такива ситуации“, започна нидерландецът.

„Треньорът ми каза, че съм титулярният капитан. Гледам себе си и да помагам на отбора по начина, по който мога. Имам повече отговорности, но съм благодарен за честта“.

Матей вкара невероятен гол от дистанция в 14-ия кръг, с който донесе победата с 1:0 на своя отбор срещу ЦСКА 1948.

„Да, това е най-хубавият гол в кариерата ми – ако го пробвам още 1000 пъти, то ще изкарам топката над стадиона всеки път! Без фенове няма атмосфера и няма същата силна реакция, както с публика по трибуните. Липсват ни привържениците, помагат ни в добри и лоши моменти. Когато вкараш и чуеш шума от феновете, чувството е много по-добро“.

„Съгласен съм, че играем добре в Европа, но ни убягва попадението. Срещу Зоря, например, имахме 1-2 лоши момента и това ни коства победите. В първенството понякога се мъчим повече, но трябва да намерим златната среда във всички мачове и да се поздравяваме с победи и голове. Трябва да сме постоянни и да играем като отбор във всеки мач“.

„Мисля, че някои български отбори играят доста по-директно – дълги топки и борба. В Европа отборите играят с повече разиграване. Тези тимове дават възможност и на съперниците да играят повече с топката. Нормално е срещу затворените отбори да имаме трудности. Трябва да намерим начин да срутим стената“.

„Аз и жена ми сме доволни от живота тук, така че не мислим да се местим. Винаги може да мислим за преподписване, но като футболист, никога не мога да изключа трансфер. Всичко е възможно“.

„Изоставаме от Лудогорец, но сме и с мач по-малко. Трябва да играем за победа във всеки мач. И те ще изпуснат точки, така че трябва да се възползваме от грешките, когато настъпят“, завърши Матей.