Кой ще замени Брадли Мазику в ЦСКА от лятото? Този въпрос е актуален в Борисовата градина още от зимата, когато стана ясно, че Брадли отказва предложението за нов договор от страна на „червените“. Твърди се, че той ще се завърне в елита на Франция. Какви ли не хора бяха спрягани за ляв бек на „армейците“, но вчера стана ясно, че с нещата се е заел Алън Пардю.

На Острова обявиха, че той е решил да заложи на свой любимец. Става въпрос за Папе Суаре, пише "Мач Телеграф". 31-годишният защитник е добре познат на Пардю от Кристъл Палас, където е привлечен по негово настояване. Преди това той се подвизава в Лил, а като играч на „песовете“ дори има и мач срещу Левски. Това бе в групите на Лига Европа през 2010 година, когато „сините“ направиха 2:2 с французите на „Герена“. Суаре бе титуляр за Лил. Пардю брои за него 3,45 милиона паунда.

През септември 2016 година бранителят обаче преживява жестока катастрофа и се налага да бъде спасяван с медицински вертолет. Смята се, че ще се възстанови от травмите си за шест месеца, но това му отнема далеч по-дълго време – близо година. От 2019 до 2021 се подвизава в Троа, а през този сезон отново е на Острова. Този път като играч на Чарлтьн. Той обаче записа едва 13 мача във всички възможни турнири за „остриетата“, които обаче няма се възползват от възможността да го задържат. Така на 30 юни ще стане свободен агент, което е идеално за ЦСКА, твърдят на Острова.

Суаре има участие на олимпийски игри със Сенегал през 2012 година, а през 2015-а бе в състава на „лъвовете от Теранга“ за Купата на Африка.

Снимка: Lap.bg