ЦСКА не успя да привлече Станислав Иванов след близо едноседмична сага и той остава футболист на Арда. Армейците правеха опити да си осигурят услугите на 24-годишния нападател буквално до последните часове на трансферния прозорец, който затвори в четвъртък вечер, но те не се увенчаха с успех.

Както е известно, в договора на юношата на Левски с кърджалийци има залегнала откупна клауза в размер на 250 000 евро. От „Армията“ обаче искаха да намалят тази цена и в един момент позициите на двата клуба чувствително се приближиха. Те са се разбрали за сумата по трансфера, но в крайна сметка неразбирателството е настъпило относно траншовете по сделката – колко пари да получи Арда сега и колко на по-късен етап, пише „Тема Спорт“.

Различията по този въпрос са се оказали непреодолими и разговорите пропаднаха, макар че в четвъртък следобед БТА обяви Иванов за нов играч на ЦСКА. Няколко часа по-късно юношата на Левски написа в социалните мрежи: „Във връзка с новината, която излезе, не е истина. Футболист съм на Арда“.

На „Армията“ бившият играч на сините и американския Чикаго Файър щеше да получава чувствително по-висока заплата, отколкото в Кърджали. Той взе участие във всички 6 двубоя на Арда от началото на сезона, в които се отчете и с две попадения – срещу Локо Сф и Ботев Пд. Любопитно е, че преди да замине за Щатите, Иванов беше обявил, че в България би играл само за Левски, но след завръщането си у нас парафира с кърджалийци.