Предстоящият край на сезона ще доведе до сериозно вливане на нова кръв по всички етажи в ЦСКА. Както е известно, преди дни фамилия Ганчеви обяви, че след близо 9 години се оттегля от управлението на клуба и прехвърли акциите си на фондацията „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Логично това ще предизвика и радикални промени сред ръководните фактори в Борисовата градина, като нови хора ще взимат най-важните решения, пише "Тема Спорт".

Едно от тях е свързано със спортно-техническия екип на червените. Загубата с 0:2 от Ботев Пловдив в сряда и отпадането от турнира за Купата на България сложиха край на надеждите на Стамен Белчев, че ще успее да запази поста си на старши треньор. Той ще остане като временен вариант до края на сезона, но след това ще се търси постоянен наставник, който да отговаря на амбициите на новото ръководство.

Това се отнася и за съблекалнята, където ще има голямо проветряване. Футболисти във всички линии ще се насочат към изхода. От тях най-много са защитниците. Сигурни напускащи изглеждат Мено Кох и Енес Махмутович. Нидерландецът не получаваше доверието нито на Нестор Ел Маестро, нито сега на Стамен Белчев. Неговият договор изтича и няма да бъде подновен. Националът на Люксембург също е с контракт до лятото, като е получил предложение да го удължи. Той обаче не е удовлетворен от ролята си на резерва в много от мачовете и е отклонил офертата на ЦСКА. Тепърва ще се разглежда бъдещето и на още един централен защитник – Юрген Матей. 31-годишният футболист е лидер на съблекалнята, но има доста фактори, които не са в негова полза – слабата форма след завръщането от контузия, напредващата възраст и високата заплата. Затова и не е изключено той също да напусне през лятото.

ЦСКА ще потърси раздяла и с Брадли де Нойер, който има договор за още 1 сезон и също дълго време лекуваше контузия. Червеното ръководство е разочаровано от дисциплината на левия бек, който се възстанови много по-бавно от Матей, макар че двамата имаха сходни травми. Освен това още преди това футболистът показваше несериозно отношение към тренировъчния процес. Брадли се включи много слабо и в мачовете с Левски и Ботев Пд в изминалите дни.

Припомняме, че Иван Турицов също е с изтичащ договор и подобно на Махмутович отклони офертата за нов контракт. Според запознати той вече е подписал договор с клуб от полския елит. В ЦСКА са оптимисти, че през лятото най-накрая ще успеят да се разделят с неговия приятел Лазар Туфегджич. Червените опитват да освободят сърбина още от края на миналия сезон, но досега той отказва да си тръгне. От договора му остава още една година.

До юни 2025-а е и контрактът на Емануел Шакич, но с него също ще се гони раздяла. Привлеченият през лятото 33-годишен футболист, доведен от Нестор Ел Маестро, тотално разочарова. Същото се отнася и за две години по-възрастния от него Данило Асприля, който беше любимец на предишните собственици. Неговият договор бе за 1+1 сезон, но опцията за втора кампания няма да бъде активирана.

По този начин ЦСКА готви раздяла с поне 7-ина футболисти, което ще доведе и до мащабна селекция с минимум толкова нови. Ще бъдат привлечен най-малко двама централни нападатели, тъй като на единствения в момента Каранга не може да се разчита. Както е известно, клубът има подписан предварителен договор с крилото на Пирин Иван Тасев, а се заговори и за интерес към бившия вътрешен халф на Етър Аласана Мане. Ще има солидно подсилване и в защита, където дефицитите са най-сериозни.