Бразилският таран на ЦСКА Фернандо Каранга обмисля напускане след края на сезона, пише „Блиц“. Нападателят не игра в полуфиналния реванш за Купата, загубен с 0:2 от Ботев в Пловдив заради натрупани картони.

На другия ден, когато на Панчарево е имало тренировка и в нея е трябвало да вземат участие играчите, пропусналия двубоя с канарчетата, бразилецът се хванал за крака. Той обявил, че има силни болежки и няма да тренира.

На въпрос от треньорския щаб защо пак е контузен, Каранга заявил: „Не знам, напоследък нещо много се чупя“.

На другия ден Фернандо пак не тренирал, а след това – на 4 и 5 май, „червените“ бяха пуснати в почивка. В днешния следобед те подновяват занимания. Интересно е да се разбере дали голмайсторът ще се пусне на пълни обороти в заниманието, дали ще тича отстрани или изобщо няма да се съблече по екип.

Преди дербито с Левски на 27 април бразилецът се забърка в скандал, пирувайки в дискотека до ранни зори. Казват, че това не е първото провинение на Каранга, за когото било ежедневие да не спазва дисциплината.

Пред раздяла с ЦСКА са още  немалко футболисти – холандците Матай и Кох, Махмутович, Данило Асприля, Амос Юга, Густаво Бусато и други. Договорът на Иван Турицов също изтича, но през настоящата седмица той щял да има среща с новите босове на клуба.