Интер разнебити с 4:0 Дженоа като гост и записа важна победа в битката за Топ 3 в Италия.

Новината обаче бе завръщането в игра за "нерадзурите" на лошото момче Мауро Икарди, който в последните месеци бе заформил истинска аржентинска сапунка.

Икарди даде импулс в играта на Интер, като се отчете с гол от дузпа и асистенция за попадението на Перишич. Два пъти пък се разписа Роберто Галярдини.

С този успех Интер се утвърди на третото място, като събра 56 точки, с четири повече от Милан. Това бе и извинение към феновете на "нерадзурите", които бяха бесни на любимците си след домакинската загуба от Лацио миналия уикенд.

Дженоа от своя страна не показа нищо смислено в този мач и логично загуби, като остава на 12 място с 33 пункта. 


Срещата в Генуа започна скучновата, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

В 11-ата минута Раджа Наинголан се освободи от защитата на домакините и стреля от дъгата на пеналта, но не успя да отбележи.

Интер обаче продължи да е по-активен и заслужено вкара при следващата си възможност четири минути по-късно. Тогава центриране на Квадво Асамоа малко случайно достигна до Роберто Галярдини, който прати топката в мрежата за 0:1.

Последва уникален пропуск на Икарди, който не успя да вкара от чиста позиция. Аржентинецът обаче се реваншира малко преди края на полувремето.

Тогава Кристиан Ромеро задържа Икарди в наказателното поле и последва дузпа. Лошото момче на Интер застана зад топката и направи 0:2. Малко преди почивката с пропуск се отчете Наинголан.

Втората част започна с шанс за домакините, но Куаме не успа да преодолее Самир Ханданович. Отговорът на Интер бе свиреп и "нерадзурите" вкараха трето попадение.

Икарди направи страхотен пас към Иван Перишич, който на скорост направи 0:3. Тук срещата бе решена и до края се доиграваше.

В 75-ата минута с пропуск се отчете Политано, но пет минути по-късно Интер все пак вкара и четвърти гол дело отново на Галярдини. Така "нерадзурите" записаха страхотна победа и се утвърдиха на третото място в класирането.