Треньорът на Интер Антонио Конте заяви след обрата над Каляри, че иска да се раздели с някои от футболистите си.

"Нерадзурите" завършиха на последното 4-то място в групата си в Шампионска лига и доброто представяне в Серия "А" не може да свали напрежението от спеца. 

"Дали сме реални претенденти за Скудетото? Някои неща трябва да се осмислят обективно. Отвън не виждате реалните неща. Както аз, така и директорите, знаем за трудностите, които имахме в началото на сезона. Осъзнавахме, че няма да има оптимални ситуации, и приехме това. Знаехме, че ще има проблеми. Продължаваме напред, надявайки се да подобрим нещо. Някои играчи може и да напуснат в търсене на повече игрово време. Така може и да имаме по-малка дълбочина, но ще бъдем по-функционални", заяви Конте, като медиите на Ботуша предполагат, че един от въпросните състезатели е Кристиан Ериксен, който за година на "Джузепе Меаца" така и не успя да разгърне качествата си.

Относно самия мач, Конте заяви: "Момчетата заслужават похвала. Изиграхме добър мач и създадохме много положения през първата част, но изостанахме с един гол. Тези ситуации могат да окажат въздействие, момчетата реагираха добре. Треньорът трябва да се притеснява, ако неговите футболисти не създават опасности в атака. Създадохме доста положения за гол, но не успяхме да реализираме всичките. Понякога просто трябва да преодолееш препятствието със сърце. Бяхме разочаровани от двете нулеви ремита с Шахтьор, които ни костваха отпадането. Не беше лесно да обърнем такъв несправедлив резултат".