Интер постигна осмата си поредна победа в Серия А и пета поредна у дома след 6:2 над Кротоне. Изненадващо, гостите вкараха два гола през първото полувреме, като дори поведоха в резултата.

Николо Дзанелато наказа домакините в 12-та минута, а до почивката Лаутаро Мартинес и автогол на Лука Мароне стигнаха зао брат на “нерадзурите”. В края на първото полувреме Владимир Големич вкара от дузпа, а след почивката Лаутаро (56, 79) и Ромелу Лукаку (64) подсигуриха трите точки за Интер. Аржентинецът реализира и първия си хеттрик за “нерадзурите”. В края Ашраф Хаким (87) довърши гостите с 5-тия си гол този сезон.

Със спечелените три точки тимът на Антонио Конте се изкачи на първото място в класирането с актив от 36 точки, но и с мач повече от Милан (34), който по-късно гостува на Беневенто.

Двубоят започна изненадващо, след като още в 12-та минута Николо Дзанелато даде аванс на гостите. След късно изпълнение на ъглов удар Месиаш центрира към далечната греда, където Дзанелато беше изпуснат от Артуро Видал и с глава реализира за 1:0. Малко след това Кротоне имаше шанс и за втори гол, след като при светкавична контраатака Месиаш имаше добри опции в наказателното поле, но не успя да подаде на нито един от двамата си свободни съотборници.

Постепенно Интер пое инициативата и в 15-та минута Лаутаро пропусна да намали. Все пак аржентинецът започна головото си шоу в 20-та минута, когато бе изведен страхотно от Лаутаро Мартинес. Лаутаро мина покрай Мароне и с хубав удар направи 1:1.

В 31-та минута именно Мароне даде аванс на “нерадзурите”. Лукаку, Брозович и Лаутаро матираха защитата на гостите с триходова комбинация. Брозович даде последния пас към Мартинес, който обаче бе изпреварен от Мароне и защитникът сам си вкара топката в мрежата - 2:1 за Интер.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме. В 36-та минута Видал фаулира противников футболист в наказателното си поле и след като се консултира с ВАР, главният рефер посочи бялата точка. Словенецът Владимир Големич вкара от бялата точка срещу сънародника си Самир Ханданович и възстанови равенството за почивката.

След нея Интер не остави съмнения в по-високата си класа. В 57-та минута Брозович достави нова хубава топка за Лаутаро Мартинес, а аржентинецът с лекота реализира за 3:1. Седем минути по-късно Лукаку вкара 12-то си попадение за сезона в Серия А и общо гол №50 за Интер. Белгиецът бе намерен с далечно подаване от Бастони, гърдида добре топката, за да се освободи от защитник, след което с лекота реализира. Лошата новина за Конте и Лукаку е, че малко след това белгиецът получи разтежение в слабините и бе заменен.

В негово отсъствие Лаутаро оформи хеттрика си. В 78-та минута резервата Матео Дармиан проби в наказателното поле и стреля мощно. Ударът му бе отклонен от вратаря, но право в обсега на Лаутаро. Нападателят не се поколеба и хладнокръвно оформи първия си хеттрик за “нерадзурите”.

В 87-та минута и друг играч във форма за Интер успя да се разпише. Ашраф Хакими получи хубаво подаване от Дармиан и от границата на наказателното поле с премерен удар с левия крак вкара шестия гол за тима си.

Интер - Кротоне 6:2
0:1 Николо Дзанелато 12’
1:1 Лаутаро Мартинес 20
2:1 Лука Мароне 31’-автогол
2:2 Владимир Големич 36’-д
3:2 Лаутаро Мартинес 57’
4:2 Ромелу Лукаку 64’
5:2 Лаутаро Мартинес 78’
6:2 Ашраф Хакими 87'

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони (81 - Коларов), Хакими, Барела (70 - Галярдини), Брозович, Видал (46 - Сенси), Йънг (70 - Дармиан), Лукаку (75 - Перишич), Мартинес

Кротоне: Кордас, Големич (85 - Джиджи), Мароне, Лупето (70 - Магаян), Перейра, Молина (85 - Вулич), Енрике, Дзанелато, Реца, Месиаш (86 - Рохас), Ривиер (62 - Сими)