Ювентус приема довечера Интер в третото издание на Дерби д’Италия през този сезон. Бианконерите вече спечелиха срещу големия си съперник в Серия А с 2:0 у дома и 1:0 като гости. Днес от 22:00 часа Юве ще се опита да нанесе нов удар на нерадзурите в първия полуфинал за Купата на Италия. Миналата година Интер надделя с 4:2 (след прод.) в спора за трофея, а след това и за Суперкупата на страната (2:1), но сега палачинката се обърна. Грандът от Милано е в криза на играта и резултатите, което превръща момента в подходящ за Юве да го потопи.

Цифрите са красноречиви. През миналия сезон Интер допусна 4 загуби в Серия А под ръководството на Симоне Индзаги, а до момента те са 2,5 пъти повече (10) при същия треньор. Третото поредно поражение пък поставя под въпрос поставената цел, а именно – завършване в Топ 4. Отборът спря да вкарва, както има само един гол в последните си 4 срещи.

Всичко това накара Индзаги да предприеме нестандартен ход. 46-годишният спец от Пиаченца се отказа от традиционния в подобни случаи лагер. По този начин той иска да „прочисти“ главите на футболистите. Моментът е сложен, а април е доста натоварен, в това число и с четвъртфинала срещу Бенфика в Шампионската лига. Като бивш състезател на високо ниво Индзаги е наясно, че в определени моменти трудностите могат да бъдат преодолени по-лесно с една вечер със семейството, вместо на лагер със съотборниците.

Ето защо Симоне реши отборът да пътува в деня на мача. След вчерашната следобедна тренировка на „Апиано Джентиле“ футболистите се прибраха по домовете си. Днес сутринта след закуска в базата групата потегля с автобус за Торино, пише "Тема спорт". Веднага след мача нерадзурите ще се приберат да спят в „Пинетина“.

С това решение Симоне показва, че не подценява турнира в най-натоварения период. Април се очертава да е месецът на истината за Интер. В четвъртък нерадзурите пътуват за Салерно, а в понеделник – за Лисабон. Ще успее ли този психологически ход на треньора, предстои да разберем, но оставащите 8 мача през април са сериозно изпитание.

Като се изключат контузените футболисти в Ювентус и Интер, някои трябва да бъдат внимателни, за да не пропуснат реванша в Милано на 26 април. При бианконерите с картони висят Хуан Куадрадо и Данило, а при нерадзурите – Хоакин Кореа, Федерико Димарко, Робин Госенс и Лаутаро Мартинес.