Френският национал Маркюс Тюрам смята, че става по-различен футболист, благодарение на времето в Интер, а съотборникът му в представителния тим Килиан Мбапе винаги е казвал по негов адрес, че той е трябвало да стане централен нападател.

26-годишният Тюрам прекара по-голямата част от кариерата си в ролята на втори нападател и на други постове в атака преди трансфера си в Интер като свободен агент от германския Борусия Мьонхенгладбах през лятото на 2023 година. В италианския гранд французинът е използван основна като партньор в атака на Лаутаро Мартинес.

Той натрупа пет гола и осем асистенции в 16 срещи от в Серия А и Шампионската лига до момента, а в националния отбор на Франция е използван като типичен централен нападател от селекционера Дидие Дешан.

"Опитвам се да работя много сериозно, знам, че играя във важен клуб с големи мачове всяка седмица и разбира се, ставам различен футболист", коментира Маркюс Тюрам за изданието Telefoot след победата на Франция над Гибралтар с 14:0, при която той също се разписа.

"Дешан настоява ние да сме категорични през гола и да реализираме шансовете си, защото това е решаващо за един нападател, подобно на изискванията в Италия", добави Тюрам.

Той разкри, че съотборникът му Мбапе от дълго време е очаквал такава трансформация в кариерата му.

"Килиан и аз се познаваме откакто бяхме деца. Той винаги е казвал, че ще стана истински номер 9. Той усещаше това, знаеше качествата ми и какво мога да дам на отбора. Чувствам, че научавам нови неща за тази роля всеки ден", каза още Маркюс Тюрам.