Удинезе – Ювентус, мач от 35-ия кръг на Серия "А", ст.: "Дачия Арена", начало: 20.30 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

 

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер Ювентус има първа възможност официално да спечели деветата си поредна титла. За целта шампионите се нуждаят от задължителна победа при гостуването си на "Дачия Арена". От своя страна Удинезе се бори да не изпадне, но има 4 точки пред Лече, който заема 18-ата позиция и опасността пред "фриулите" не изглежда толкова голяма.

Добрата новина за домакините е завръщането на нападателя Стефано Окака, който изтърпя наказанието си за натрупани жълти картони при загубата с 1:2 от Наполи в миналия кръг. Треньорът Лука Готи обаче няма да може да разчита на Мато Яяло, Роландо Мандрагора и Уолъс, които са с травми.

Гостите ще са без наказания Леонардо Бонучи и контузените Джорджо Киелини, Матия Де Шилио, Сами Кедира и Гонсало Игуаин. Това означава, че в центъра на защитата ще действат Даниеле Ругани и Матайс де Лихт. След наказание се завръща Федерико Бернардески, който трябва да смени Дъглас Коста в титулярния състав на Маурицио Сари. Миралем Пянич получи почивка при победата с 2:1 над Лацио и ще заеме мястото на Аарън Рамзи в халфовата линия.

Преди мача Удинезе определено не се намира в добра форма – загуби от Сампдория (1:3) и Наполи (1:2), а между тях направи 0:0 с Лацио у дома. "Черно-белите" не са печелили на "Дачия Арена" в 7 поредни мача в калчото, 3 от които загубиха. Последният успех вкъщи датира от 12 януари с 3:0 над Сасуоло.

Юве пък взе последните си две гостувания на Удинезе – 2:0 и 6:2, и не е губил на този стадион от 2010 г., когато падна с 0:3. От тогава изминаха 9 срещи, от които "бианконерите" спечелиха 6. Въобще, торинци се наложиха в последните си 5 двубоя срещу този съперник в калчото и нашата прогноза е, че добрата серия ще продължи и още тази вечер Италия ще има нов-стар шампион.

Прогноза: Удинезе – Ювентус 1:3