Ювентус – Каляри, мач от 8-ия кръг на Серия "А", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Буфон, Данило, Демирал, Де Лихт, Куадрадо, Фработа, Рабио, Бентанкур, Кулушевски, Мората, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Каляри: Краньо, Дзапа, Валукиевич, Годин, Карбони, Рог, Марин, Унас, Педро, Нандес, Симеоне
Треньор: Еузебио Ди Франческо

Прогноза на Gol.bg: 

Мачовете след пауза за националните отбори традиционно са трудни за грандовете. Причината за това е, че те имат много футболисти, които играят за родините си. Това често позволява на по-малките отбори да поднесат изненади. Именно такъв беше случаят през октомври, когато Кротоне измъкна 1:1 от Ювентус у дома.

И сега това трябва да служи като обица на ухото за "Старата госпожа". В последния кръг Юве изпусна победата над Лацио по нелеп начин и няма право да нова грешка, която ще отдалечи отбора от върха. Андреа Пирло няма да може да разчита на Аарън Рамзи и централните си защитници Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. Възстановени обаче са Матайс Де Лихт и Алекс Сандро, които се очаква да са титуляри срещу Каляри.

Същото важи още за Мерих Демирал и Данило. Медиите на Ботуша веднага написаха, че Юве ще излезе със защита от 3D – Де Лихт, Демирал и Данило. На вратата се очаква да застане легендата Джанлуиджи Буфон, който преди два дни отбеляза 25-годишнината от дебюта си в калчото с мача Парма – Милан (0:0). Федерико Киеза и Пауло Дибала също са възстановени, но вероятно ще са резерви.

"Бианконерите" са в серия от 4 поредни успеха у дома над сардинци, които не са печелили в Торино от 2009 г. Но Кялари се намира в добра форма в последно време – 3 победи и 1 загуба и ще се опита да я затвърди в Торино. Все пак нашата прогноза е, че Юве ще вземе своето, но ще допусне гол във вратата си. Причината за това е, че до момента Демирал и Де Лихт са играли заедно едва около 20 минути.  

Прогноза: Ювентус – Каляри 3:1