Треньорът на италианския хегемон Ювентус Андреа Пирло остана много доволен от класирането на финал за Купата на страната, където съперник ще е Аталанта или Наполи, които играят тази вечер в Бергамо след 0:0 на стадион "Диего Армандо Марадона".

Шампионите елиминираха Интер след 0:0 в Торино и общ резултат 2:1 от двата мача. Така Маестрото изведе отбора си до финала в турнира Италия още в първия си сезон начело на "бианконерите". Специалистът призна, че това е била една от целите, които си е поставил при поемането на Юве, но допълни, че все още торинци не са постигнали нищо и имат още работа за вършене.

"Надявах се да стигнем дотук. Като дебютант се надявах да спечелим Суперкупата, да стигнем до финала за Купата на Италия и до 1/8-финала в Шампионската лига. Като футболист всичко беше по-лесно, всичко свършваше с края на мача. Като треньор трябва веднага да започна да мисля за следващия двубой, да мисля за 30 различни неща. За момента не сме постигнали нищо. Сега трябва да си починем и да започнем подготовка за следващия мач в неделя", заяви Пирло.

Той не скри, че е поласкан от сравненията с Макс Алегри, който изведе Юве до пет титли, четири златни дубала в Италия и два финала в Шампионска лига, загубени от Барселона (1:3) и Реал Мадрид (1:4). "Приятно е да чуя това сравнение. Ако успея да спечеля това, което той спечели, може да ме наричате Алегрианец. Всеки мач е различен и се подготвяме по различен начин. Интер почти нямаше точен удар, докато ние имахме няколко добри възможности. Доволен съм. Още от началото на сезона се отбраняваме в схема 4-4-2, но снощи играхме по съвсем различен начин. В зависимост от това, което показва съперника, решаваме как ще излезем на терена, но в защита оставаме във формация 4-4-2", каза още специалистът.