Ариго Саки коментира отпадането на Ювентус на осминафинал в Шампионската лига. Домакините победиха с 3:2 след продължения Порто, но след 1:2 в първия двубой напуснаха надпреварата. За пореден път бианконерите се прощават с мечтата си да спечелят за трети път трофея от вече далечната 1996-а. 

"Oпределено останах изненадан. Очевидно смятах, че Юве ще продължи. Надявах се да успее, след като имах предвид как се представи отборът през второто полувреме в мача срещу Лацио (3:1). Помислих си - ако играе срещу Порто със същата интензивност, няма начин да не продължи напред с лекота", каза Саки.

Запитан на въпрос какво в действителност се получи, той отговори: "Това, което се случва през целия сезон. С изключение на второто полувреме срещу Лацио... Липсваше интензивност, отборна игра, способност за атака и защита с всички футболисти. Искам да кажа още, дори и да изглежда абсурдно при толкова важен мач, и за липсата на мотивация. Трудно е иначе да се обясни невъзможността да се възползваш от численото си превъзходство за общо 70 минути в редовното време и продълженията", добави Саки. 

Снимка: БГНЕС