Треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че Кристиано Роналдо е бил бесен след драматичното отпадане от Порто на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Петкратният носител на Златната топка отнесе куп критики за представянето си срещу "Драконите" и спекулациите за напускане на "Старата госпожа" не закъсняха. Португалският ас отговори с хеттрик за 32 минути срещу Каляри (3:1), а след мача Пирло коментира горещата тема.

"Кристиано беше бесен като всеки друг след отпадането, но отговори на терена с трите си гола и това е важното. Трябва да се фокусираме върху нашите собствени резултати и да спечелим възможно най-много точки с колкото се може повече победи, а накрая ще видим къде се намираме. Дали Кристиано трябваше да получи червен картон срещу Каляри? Смятам, че това беше класическа игрова ситуация. И двамата гледаха към топката и не осъзнаваха колко близо са един до друг", каза Пирло.

Относно мача срещу Каляри, Маестрото каза: "Това беше правилният подход, от който се нуждаехме след отпадането ни от Шампионската лига. Данило е интелигентен футболист, който може да окаже влияние на всяка една позиция. Сега го пробваме в средата на терена, защото знаем, че там той може да има въздействие. Деян Кулушевски може да играе повече в халфовата линия в бъдеще. Трябваше да го използваме като втори нападател, за да компенсираме за някои отсъстващи. Когато сме с двама типични нападатели в атака, играта ни сработва по-добре", добави Маестрото.

Снимка: БГНЕС