Спекулациите около бъдещето на Кристиано Роналдо отново са любима тема на италианските медии в дните след двубоя с Дженоа.

След срещата португалецът даде израз не негативни емоции, демонстриращи недоволството му от настоящото състояние на Ювентус.

Calciomercato напомня за една съществена причина, която би задържала CR7 в Италия. Това, разбира се, са прословутите данъчни облекчения и по-специално законът, според който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от възможността да плащат заместващ фиксиран данък в размер на 100 000 евро годишно за всичките си доходи, получени зад граница.

Това включва спонсорски договори, имидж права, капиталови печалби и т.н. От тези пера Роналдо получава огромни суми, за които навсякъде другаде би плащал много по-големи данъци. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от възможността да се освободи от 50% от данъците, но никъде другаде няма да има този бонус.

Въпреки това Calciomercato не изключва възможността Кристиано все пак да напусне Италия, воден от своята амбиция да покорява нови футболни върхове.

Източникът посочва и най-вероятните възможности, но според него Реал Мадрид не е сред тях, въпреки че в последно време се заговори за това и дори Зинедин Зидан коментира темата. В Реал обаче имат план да похарчат много пари, за да прелеят свежа кръв в състава.

Флорентино Перес планира да привлече Ерлинг Холанд или Килиан Мбапе, а дори при възможност и двамата. Ако вторият си тръгне от ПСЖ, то парижани ще станат една от примамливите възможни дестинации за Роналдо.

 Френският клуб точеше зъби и за Лионел Меси, но изглежда все по-вероятно аржентинецът да остане в Барселона, така че собствениците на ПСЖ ще опитат да вземат другата звезда от подобен мащаб.

Много вероятен изглежда сценарият за завръщане в Манчестър Юнайтед. Именно на тази възможност наблягат и английските медии. Самият Роналдо неведнъж е заявявал, че един ден би се завърнал на "Олд Трафорд".

В Юнайтед проблеми с бюджета нямат, а класирането за Шампионската лига, което изглежда сигурно, още повече улеснява процеса. Плюс това "червените дяволи" имат още един коз - Пол Погба. Ювентус иска да си върне французина и евентуалната компенсация за Роналдо може да бъде включена в сделката за халфа.

Източникът информира и за още една хипотеза, която обаче на този етап изглежда почти невъзможна. Тя гласи, че Роналдо би могъл да се завърне в Спортинг Лисабон, за което наскоро говори и неговата майка Долорес.

Португалският гранд обаче по никакъв начин не може да си позволи финансово бившия си футболист, a и няма как да му предостави възможността да се бори отново за Шампионската лига и за "Златната топка".