Ювентус продължава с отличното си представяне в Шампионска лига за сметка на Серия "А", след като срази с 4:2 Зенит Санкт Петербург у дома и си гарантира участие на 1/8-финалите в турнира.

В герой за "бианконерите" се превърна Пауло Дибала, който вкара първите две попадения за домакините, а между тях Леонардо Бонучи си вкара автогол. После Федерико Киеза сложи точка на спора, а Алваро Мората тотално уби интригата. Дълбоко в добавеното време Сардар Азмун също записа името си сред голмайсторите. 

В класирането в група "Н" торинци са лидери с пълен актив от 12 точки, Челси има 9 пунтка, Зенит е с 3 т., а Малмьо още е с нулев актив. В следващия кръг, който ще се състои на 23 ноември, Юве гостува на "Стамфорд Бридж", руснаците пътуват до Швеция.


Макс Алегри отново заложи на 4-4-2, но направи пет промени от загубата с 1:2 от Верона в Серия "А". Федерико Киеза се завърна на мястото на Хуан Куадрадо, за да започне отдясно, след като беше пряко замесен в пет гола в последните си пет срещи в Шампионска лига.

От 1-ата минута започнаха още Матайс Де Лихт, Уестън Маккени,  Мануел Локатели и Федерико Бернардески. Те смениха съответно Джорджо Киелини, Родриго Бентанкур, Артур Мело и Адриен Рабио.

Атаката на Зенит поведоха Клаудиньо и Сардар Азмун, който в първенството има 7 гола в 11 мача. В халфовата линия игра другата бразилска звезда на Сергей Семак – Вендел. 

Първото голово положение беше за гостите, след като още в 4-ата минута Деян Ловрен засече с глава центриране от корнер, но в аут. Зенит продължи да бъде по-активният отбор, но постепенно Ювентус взе тотален превес и вратарят спаси удар от близко разстояние на Федерико Бернардески.

Натискът на "Старата госпожа" ставаше все по-свиреп и в 9-ата минута Пауло Дибала овладя с левия крак и стреля с по-слабия си десен, но гредата спаси руснаците. 180 секунди по-късно вече нямаше какво да помогне на Зенит. След корнер топката стигна до Дибала, който с удар от движение от точката за дузпа матира Станислав Крицюк за 1:0!

Дибала продължи да тормози гостите и в 17-ата минута премина между двама съперници като на парад и намери Алваро Мората. Испанецът засече от движение от чиста позиция, но направи поредния си фрапантен пропуск в кариерата, след като не уцели вратата. После Крицюк изби коварен шут на Бернардески.

В 26-ата минута Зенит изравни. Вячеслав Караваев центрира, Леонардо Бонучи се опита да изчисти с глава, но вместо това прехвърли Войсчех Счесни и си вкара автогол за 1:1!

После мачът се развиваше на високо темпо и удари на Федерико Киеза и Андрей Мостовой бяха спасени. В 37-ата минута Юве организира многоходова атака, която завърши с отменен гол на Мората за засада. В 41-ата минута Уестън Маккени можеше да вкара в трети пореден мач, но Крицюк изби коварното му изпълнение с глава.

Ювентус продължи с натиска и след почивката и чудесен фалцов изстрел на Дибала премина на сантиметри от целта. По-късно Бернардески с хубав пас намери Мората, който засече от движение с пета в аут.

В 55-ата минута Клаудиньо спъна Киеза в наказателното поле и "бианконерите" получиха дузпа. Зад топката застана Дибала, но шутът му мина покрай лявата греда. Главният съдия Ернандес Ернандес от Испания обаче посочи наказателният удар да бъде пребит, защото двама футболисти на гостите влязоха в наказателното поле. Дибала стреля в същия ъгъл, но този път точно и отново даде преднина на Юве – 2:1!

После изстрел на перлата на "Старата госпожа" излезе в аут, а Киеза си затвори ъгъла при добра възможност и също не уцели вратата. Зенит можеше да изравни чрез Вендел, който отправи страхотен удар, но Счесни се разтегна и изби. В 68-ата минута полякът спаси и опасен шут на Малком. 

Мачът продължи да е наслада за окото и Маккени с невероятен рейд излезе на чиста позиция, но горната греда спаси руснаците. В 74-ата минута торинци сложиха точка на спора. Бернардески подаде към Киеза, който напредна в типичния си стил, след което е бомбено изпълнение матира Крицюк за 3:1!

В 82-ата минута Мората беше изведен сам срещу вратаря от Дибала и с едно докосване го преодоля за 4:1! В добавеното време Сардар Азмун направи загубата на Зенит по-почетна, след като вкара след асистенция на Артьом Дзюба.

Ювентус – Зенит 4:2 

Голмайстори: 1:0 Дибала (12), 1:1 Бонучи (26-авт), 2:1 Дибала (58-д), 3:1 Киеза (74), 4:1 Мората (82), 4:2 Азмун (92)

Ювентус: Счесни, Сандро Де Лихт, Бонучи (86-Ругани), Данило, Локатели (80-Артур), Маккени, Бернардески (80-Рабио), Киеза, Дибала (86-Кулушевски), Мората
Треньор: Макс Алегри

Зенит: Крицюк, Караваев (58-Малком), Ловрен, Чистяков, Ракицкий (74-Дзюба), Мостовой (58-Круговой), Вендел, Бариос, Сутормин, Клаудиньо (74-Ерохин), Азмун
Треньор: Сергей Семак

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Ернандес Ернандес (Испания)
Жълти картони: Локатели, Кулушевски (Ювентус); Ловрен (Зенит)