Аркадиуш Милик донесе победата на Ювентус с прекрасен гол директно от фаул в последната минута на мача с Кремонезе. Старата госпожа спечели с 1:0 и продължи поредицата си от победи, които вече са 7 в първенството. Полският нападател показа за пореден път, че е майстор на пряк-свободния удар.

Всъщност откакто направи дебюта си в Серия А само двама играчи са с повече голове от фаул от него. Това е четвъртият гол от пряк-свободен удар на Милик в калчото, като повече от него имат само Паоло Дибала (7) и Дрийс Мертенс (6).

Майсторските изпълнения на поляка имат и друг рекорд. От сезон 2004/05, в който започва да се следи тази статистика от ОПТА, от играчите, които са изпълнили поне 3 пряк-свободни удара в Серия А, Милик е с най-добър процент реализирани. Той е вкарал 4 пъти от 12 изстрела (33%).

Другото майсторство на Милик е головете в края. Това е вторият му гол този сезон в добавеното време, след като го направи и срещу Лацио на 13 ноември (б.а. мнозина помнят отменения му гол срещу Салернитана през есента в добавеното време). Милик е единственият футболист този сезон с повече от един гол в добавеното време.