Ръководството на Ювентус е много разочаровано от Пол Погба и дори обмисля да се освободи от французина, пише "Гадзета дело спорт". Французинът се завърна в клуба през миналото лято, но до тук е изиграл само един мач за Старата госпожа. Първо беше дълго време контузен, а за мача с Фрайбург вчера остана извън състава, като наказание. Причината? Халфът закъснял за лагерсбора преди мача.

Шефовете на Юве са бесни от отношението на Погба до тук. Първо те са недоволни, че французина не се оперира веднага през лятото, след като получи травма в една от контролите. Погба реши да се пази за световното първенство, което в последствие пропусна, защото не се възстанови. Чак след Мондиала Погба се оперира и отложи допълнително връщането си на игрището.

След като най-накрая направи дебюта си за този сезон звездата показа липса на професионализъм, като закъсня за лагера преди мача с Фрайбург. По традиция отбора се събира на базата "Континаса", но Погба закъснял с няколко часа в сряда вечерта.

"Пол закъсня за сбора. Не става въпрос за наказание, но според правилата ни беше правилно да го пратя у дома. Ще го имам на разположение за следващия мач", обяви Алегри след срещата с Фрайбург, която бе спечелена с 1:0.

В Юве са разочаровани и по други причини. Те смятаха, че Погба ще бъде лидер на този отбор, а той въобще не дава добър пример. До тук е изиграл 35 минути. Заплатата му е 8 млн. евро чисто плюс още 2 млн. бонуси. Засега в клуба се чудят как да решат проблема, защото договора му е до 2026 г. Но пък ако французина не остане в отбора поне 2 години, Юве губи финансовите данъчни облекчения предвидени от закона.