Байерн Мюнхен изненадващо загуби с 1:2 от смелия Байер Леверкузен в двубой от 13-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Домакините нацелиха гредата чрез Серж Гнабри и минута след това бяха наказани от Леон Бейли, който изигра един от най-силните си мачове за "аспирините".

Томас Мюлер изравни резултата с удар извън наказателното поле в 34-ата минута, но отново Байер реагира светкавично и отново Бейли върна аванса на клуба от Леверкузен.

През второто полувреме и двата отбора имаха своите възможности, а гредите спасиха гостите на два пъти. В 81-ата минута Байер остана с 10 души заради червения картон на Та.

Така стартиралият с рекордните четири поредни победи и голова разлика 16:0 нов треньор на баварците Ханзи Флик изживя първи неприятен момент начело на тима. Байерн е четвърти с 24 точки, докато Леверкузен е вече седми с 22 пункта.


Баварците можеха да открият резултата в деветата минута, в която отскубналият се леко вляво Серж Гнабри остана на добра позиция и стреля, но кълбото срещна левия страничен стълб.

Още при следващата си атака Байер наказа грешката на своя противник и смълча зрителите по трибуните. Алфонсо Дейвис сбърка около центъра и Кевин Фоланд пусна страхотен пас за Леон Бейли, който спринтира и завърши с чудесен изстрел в долния ляв ъгъл.

Шампионите бяха видимо смутени и допуснаха куп грешки в рамките на няколко минути, но двата удара с левия крак на Диаби попадаха в прегръдката на Мануел Нойер. Баварците отвърнаха с мълниеносна акция отдясно и топовен снаряд на Гнабри, но Храдецки спаси.

В средата на първото полувреме Иван Перишич се измъкна от защитата на Леверкузен и остана сам срещу вратаря, след което разтресе напречната греда. Секунди след това беше маркирана спорна засада на хърватина. Нойер пък трябваше да отрази най-силния удар на Диаби в мача до момента.

В 34-ата минута преобразеният Томас Мюлер разстреля Храдецки с невероятен шут с левия крак пред границата на наказателното поле, като това беше първо попадение за германеца в шампионата този сезон.

Баварците все още се радваха на попадението си, когато бяха попарени за втори път от Бейли. Той отново получи от Фоланд, надбяга Хави Мартинес и завърши с безмилостен диагонален изстрел. 

Пет минути преди паузата Роберт Левандовски излезе сам срещу вратар, но изобщо не уцели вратата, правейки нетипичен пропуск за стандартите си. Малко след това беше маркирана много тънка засада.

В началото на второто полувреме шампионите бяха много активни и обсадиха вратата на противника, който обаче имаше чудесен шанс, при който Нойер реагира адекватно. Десет минути след почивката Левандовски отново направи фрапантен пропуск, а много голям пропуск преди изтичането на час игра направи и Перишич.

Храдецки спаси страхотна фронтална тупалка на Левандовски, а след това се намеси и при опита за добавка отблизо на Томас Мюлер. На отсрещната врата Нойер пак се намеси при удар на Диаби.

Четвърт час преди края на редовното време Леон Горецка се извиси над всички в наказателното поле и нанесе много хубав удар с глава, но топката се отби в страничната греда. Филипе Коутиньо шутира точно малко по-късно, но в ръцете на вратаря.

В 81-ата минута Джонатан Та получи директен червен картон за нарушение срещу Коутиньо пред границата на наказателното поле. 

Байерн беше много близо до изравняването в първата минута на добавеното време, но ударът с глава на Левандовски срещна напречната греда.


Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 1:2

0:1 Леон Бейли - 10'
1:1 Томас Мюлер - 34'
1:2 Леон Бейли - 35'