Носителят на 5 трофея за 2020 година Байерн Мюнхен разби Арминия Билефелд с 4:1 като гост в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Шюко Арена".

Голмайстор №1 на всички турнири от миналия сезон Роберт Левандовски вкара дежурни две попадения срещу своята жертва №27 в германския елит, а също с два гола се отличи Томас Мюлер.

Възпитаниците на Ханзи Флик изиграха много силно първо полувреме и видимо отпуснаха крака от педала на газта след четвъртото си попадение. Четвърт час преди края на редовното време хегемонът на Европа остана и с човек по-малко заради червения картон на Корентен Толисо.

Байерн Мюнхен събра актив от 9 точки и се качи на второ място в класирането, изоставайки само от РБ Лайпциг (10 пункта). Новакът Арминия Билефелд е 13-и с четири точки.


Шампионите имаха претенции за дузпа още в третата минута, но молбата на Серж Гнабри не беше уважена. Пет минути по-късно Томас Мюлер изведе своя отбор напред в резултата по много куриозен начин. Той беше намерен от Роберт Левандовски и излезе на стрелкова позиция, но опита пас за Кингсли Коман. Топката се отби в тялото на бранител и се върна в Мюлер, който вкара в близкия ъгъл.

Корентен Толисо можеше да удвои при следващата акция на мюнхенци, но неговият удар с глава не затрудни вратаря на Арминия Морено. После Мюлер получи шанс за ново попадение, но беше блокиран от стража на съперника.

В 26-ата минута голмайсторът на всички турнири от миналия сезон Роберт Левандовски порази 27-и противник в Бундеслигата. Полякът получи от Леон Горецка и заложи на мощен фронтален изстрел, пращайки кълбото в мрежата.

Арминия имаше само една реална голова възможност през първите 45 минути, но Мануел Нойер спаси удара отблизо на Фабиан Клос, а след това се намеси класно и при снаряда на Доан.

Левандовски беше отказан от вратаря и стреля над целта, но точно преди почивката реализира второто си попадение в срещата с удар от границата на наказателното поле и с помощта на получил се рикошет. 

Пет минути след паузата Томас Мюлер ликвидира интригата с второто си попадение в двубоя. Той получи центриране отдясно от Левандовски и реализира с помощта на напречната греда, като малко по-рано полякът бе нацелил гредата.

Малко преди изтичането на час игра Арминия все пак стигна до почетно попадение чрез Ритсу Доан. Един от най-активните футболисти на домакините получи подаване от Клос и вкара с плътен диагонален удар.

Байерн очевидно отписа оставащите минути до края, защото четвърт час преди края на редовното време Корентен Толисо си изкара глупав червен картон за нарушение срещу Клос, а след това Дъглас Коста разсмя колеги и зрителите пред екраните със забавно изпълнение преди пряк свободен удар на Арминия.

Универсалният боец Хави Мартинес уцели гредата при следващата акция на мюнхенци.

Арминия Билефелд - Байерн Мюнхен 1:4

0:1 Томас Мюлер - 8'
0:2 Роберт Левандовски - 26'
0:3 Роберт Левандовски - 45'
0:4 Томас Мюлер - 51'
1:4 Ритсу Доан - 58'