Един от фаворитите на световното първенство Аржентина победи друг участник в надпреварата - Ангола с 2:0 в контролен мач игран в Неапол. В това няма нищо необичайно, но селекционерът Хосе Пекерман остана най-доволен от факта, че Лео Меси се включи добре в мача.

18-годишният талант се появи в игра през второто полувреме, когато Макси Родригес и Хуан Пабло Сорин бяха отбелязали попаденията, но бе замесен във всичко по-интересно пред вратата на африканците. Както е известно той лекува почти 3 месеца контузия, получена срещу Челси в началото на март.

Меси поведе отбора и от ден на ден той се адаптира все по-бързо към стила ни на игра. Той направи нещо много важно, което ми дава спокойствие преди първенството, тъй като вече имам много повече варианти в нападение. Мисля обаче, че този отбор може да играе още много по-добре” заяви Пекерман, чийто тим открива кампанията с мач срещу Кот Д'Ивоар на 10 юни. В групата на “гаучосите” са още тимовете на Холандия и Сърбия и ЧГ и затова тя е считана за най-трудната на Мондиала.