Аржентина стигна до трудна победа с 2-1 над Мексико във втория осминафинал на Световното първенство.

На гаучосите обаче им се наложи да играят 120 минути, за да пречупят коравите мексиканци. Гениален гол на Макси Родригес в осмата минута на първото продължение се оказа решаващ.

Съотборникът на Мартин Петров в Атлетико Мадрид пое топката с гърди извън наказателното поле и с мощен диагонален удар от воле я прати точно под сглобката на двете греди. След срещата Макси бе определен и за играч на мача от ФИФА.

Двубоят започна вихрено и още в 5-та минута Мексико поведе в резултата. Центриране от фаул прехвърли цялата защита на Аржентина и при далечната греда капитанът Рафаел Маркес засече с шпагат топката във вратата.

Само след  четири минути Аржентина стигна до равенството. Центриране от корнер бе засечено с удар от въздуха от Ернан  Креспо. Останаха обаче и съмнения че Борхети си е вкарал автогол при опита си да изчисти с глава.

Докрая на полувремето Мексико имаше лек превес, но без опасни положения. Такова можеше да се получи в последната минута на първата част, когато Фонсека открадна топката от последния в защитата Хайнце и бе фаулиран. Бранителят обаче получи само жълт картон.

През второто полувреме двата латиноамерикански отбора, от които се очакваше да изнесат истински спектакъл, предложиха по-предпазлива и затворена игра. Това се промени едва след влизането на Лионел Меси към края на редовното време.

Точно преди последния съдийски сигнал Аймар изскочи зад защитата и подаде на Меси на празна врата, но голът бе отменен заради засада на Аймар. На повторението се видя, че халфът на Валенсия е на една линия с мексикански защитник.

На четвъртфиналите  Аржентина ще се изправи срещу домакина Германия, който по-рано днес отвя Швеция  и показа страхотна форма.

Вижте положенията в мача по минути