Истинска фиеста се заформи по улиците на Мексико след победата с 3:1 над Иран. Мачът свърши в 14 часа местно време, но това не попречи на около 200 000 души да излязат по улиците на Мексико Сити и да празнуват. Феновете пееха и се прегръщаха, облечени и изрисувани с цветовете на националния флаг.

Според вестник "Ел Сол де Месико" празнуващите в цялата страна са надхвърлили 1,5 млн. души. "Страната осъмна с празнуващи и ликуващи хора. Дори и в малките градове и селца феновете се радваха и излязоха на улиците", пише вестникът.

Президентът на страната Висенте Фокс поздрави отбора с чудесното си представяне в първия мач и заяви, че е много доволен от показаното на терена. "Съставът носи в себе си цялата любов и сила на своя народ. Всички ние сме с вас, пожелавам ви да стигнете далеч на този Мондиал", каза Фокс.

Треньорът на Мексико Рикардо Лаволпе призна, че публиката на стадиона в Нюрнберг е била основното оръжие на неговия тим. Над 30 000 фенове на Мексико подкрепяха отбора.

"Публиката ни мотивира, даде ни стимул. През второто полувреме феновете повече ни подкрепяха и това бе причината да бием. Знаех, че отборът ще започне по-освободено след почивката и ще играе по-добър футбол. Преди това момчетата бяха доста нервни. Ние трябва да продължим да работим, да коригираме грешките, които допуснахме през първото полувреме. Но това, което ни дава удовлетворение, са спечелените три точки", заяви Лаволпе.