Аржентина стигна до победата с 2-1 срещу Кот д'Ивоар, след като Ернан Креспо и Хавиер Савиола наказаха грешки в защитата на африканците.

Още в средата на полувремето Аржентина можеше да води с 1-0, след като вратарят на Кот д'Ивоар допусна топката зад голлинията, но съдията прецени, че гол няма.

Въпреки това Ернан Креспо бе най-съобразителен след центриране на Рикелме и вкара оказалата се пред него топка.

След гола африканците взеха инициативата и благодарение на впечатляващото си физическо състояние успяваха да създават опасни атаки, печелейки почти всички единоборства и надбягвайки безпроблемно съперниците си.

И когато изглеждаше, че физиката ще си каже думата, в 38 минута Рикелме изведе зад подредената в една линия защита на Кот д'Ивоар Савиола и той с едно докосване вкара за 2-0.

През второто полувреме африканците отново имаха инициативата, като този път тя бе възнаградена с гол на капитанът им Дидие Дрогба в 83 минута. Докрая обаче не остана време за повече, а гол на Аржентина бе отменен заради засада.

След мача Диего Марадона, който беше на трибуните като обикновен запалянко, се радваше като малко дете и развяваше знамето на Аржентина в захлас.

С победата Гаучосите взеха много важен аванс  в може би най-тежката група на Световното първенство. Утре в другия мач играят Холандия и Сърбия.