Треньорът на аржентинския национален отбор Хосе Пекерман остана много доволен от победата над Кот д'Ивоар с 2:1. Селекционерът на "гаучосите" не пропусна да признае, че успехът е постигнат срещу много силен отбор.

"Този мач и развоят ни дават основание за доверие, защото като първи в турнира беше много напрегнат и защото победата бе постигната срещу голям отбор. Успехът е много важен за нас, защото  отборът се нуждаеше от тази крачка", каза Пекерман.

Треньорът брагодари на легендата Диего Марадона, който бе на трибуните, облечен с националната фланелка и придружен от едната си дъщеря. Той не спря да подкрепя сънародниците си. "Нашата цел беше да победим, като се опираме на колективната игра. Мисля, че никой от отбора няма гарантирано титулярно място. В състава има 23  футболисти  и всички  ще получат совя
шанс според ситуацииите, ще има ротации", обясни  Пекерман.

По един гол в мача вкараха съотборниците в Челси Ернан Креспо и Дидие Дрогба. Тандемът в атаката на лондончани този път игра за различни отбори. "Старт като този е много добър. Наистина сме щастливи. Ако продължим да играем така, ще е много добре", заяви Креспо.

"Нещата не тръгнаха добре за нас. Имахме някои проблеми, трябва да ги разрешим. Имаме малко време да се възстановим и трябва да се представим по-добре в другия мач", обясни Дрогба, който влезе в историята като първия голмайстор за Кот д'Ивоар на световни финали в историята.