Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че трябва да търси повече разнообразие в отбрана, тъй като Николас Отаменди и Фернандиньо са футболисти на възраст и няма как да играят във всеки мач.

"Гражданите" имат сериозни проблеми в дефанзивен план заради контузиите на Аймерик Лапорт и Джон Стоунс, което принуждава специалиста да импровизира. Това обаче не се отрази на изхода от мача с Шахтьор и Сити спечели класически снощи.

В момента Отаменди е единственият здрав централен бранител на манчестърци, но пък именно той допусна огромен гаф при поражението с 2:3 от Норич през уикенда. Сред вариантите за новоизлюпени централни защитници са също така халфът Родри и бекът Кайл Уокър.

"Не се съмнявам, че Фернандиньо може да се справи. Нико е на 31, Фернандиньо е на 34, а следващата алтернатива е 18-годишният Ерик Гарсия. Не зная какво ще се случи в следващите 3-4 месеца", заяви Гуардиола.

"Снощи и двамата бяха невероятни. Нико показа характер след случилото се в предишния мач. Нуждаем се от друго решение - може би от Родри или Кайл Уокър. Защото Отаменди и Фернандиньо не могат да играят всеки мач на тяхната възраст", допълни Пеп.