Tреньорът на ПСЖ Томас Тухел, който е германец, е наясно със силните страни на Байерн Мюнхен. Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер във финала на Шампионска лига. Големият мач започва в 22.00 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.

"Байерн е в уникална серия под ръководството на Ханзи Флик. Те разполагат с добра смесица от млади играчи от новата генерация, които са гладни за успехи, както и от опитни футболисти. Със сигурност Байерн в момента е отборът на най-високо ниво в Европа. Ние трябва да се възползваме максимално добре от шансовете си. Не трябва им да оставяме пространства. Байерн обича да пресира високо, но на финал винаги се играе с едно на ум. Със сигурност ще бъде трудно. Те имат много добри индивидуалисти и могат да поддържат постоянно високо темпо, но винаги може да се намери правилното противодействие", каза Тухел.

Той призна, че Байерн, който има пет титли и 11 финала в Шампионската лига, е с повече опит. Тухел ще може да разчита на възстановения след травма италиански плеймейкър Марко Верати, но вратарят Кейлор Навас, който спечели три трофея в надпреварата с Реал Мадрид, остана под съмнение.