Ръководството на Арда е поставило ултиматум към старши треньора на тима Николай Киров-Белия, разбра „Тема Спорт“. Наскоро двете страни са имали продължителен разговор по темата. Пред специалиста е сведена целта за задължително спечелване на седмото място и класиране на бараж за Лигата на конференциите. Преди година Арда загуби този дуел от Левски на „Герена“, като сега амбицията е за поправителен.

В понеделник кърджалийци гостуват на Славия. Лидер в групата за 7-10 място е ЦСКА 1948, който пък има визита на Ботев Пд същия ден. Арда изостава на 4 точки от столичани.

В клуба са на мнение, че Белия разполага с отбор, който може да изпълни задачата, въпреки че специалиста често недоволства от селекцията и състоянието на състава в изказванията си след срещите.

Николай Киров се завърна начело на кърджалийци в края на февруари, заменяйки Александър Тунчев. Арда обяви тогава, че договорът му е за година и половина, но ако специалистът не изпълни целта за спечелване на седмото място, той може да бъде прекратен. Или по-скоро да не бъде активирана клаузата за продължаване с една година след първите 6 месеца.

Откакто Белия пое сините за втори път те имат само 2 победи при 3 равенства и цели 5 загуби, включително отпадане за купата от ЦСКА на четвъртфиналите.

Арда подължава с подготовката си за гостуването на Славия. На старта на плейофите кърджалийци направиха 1:1 с ЦСКА 1948 в Бистрица. Двама защитници продължават да лекуват контузии – десният бек Каскардо и централният бранител Феликс Ебоа Ебоа. Наказан е още един от ариергарда – Милен Стоев, както и Борислав Цонев. Въобще, Белия има да решава доста кадрови проблеми по състава.