Националният отбор на България остана на секунди от голяма победа над Унгария в среща от Група „G“ на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Новият селекционер на „лъвовете“ Илиан Илиев вдъхна живец на отбора ни в своя дебют начело на държавния тим, а избраниците му записаха престижно реми срещу „маджарите“ с оглед на резултатите ни напоследък, завършвайки 2:2.

По време на двубоя пред Националния стадион „Васил Левски“ вреше и кипеше заради безпрецедентния масов протест на феновете срещу ръководството на БФС. „Кървавите“ сцени в столицата ни изместиха фокуса от самия мач.

Бившият селекционер на младежкия ни национален отбор Александър Станков сподели пред SportLive.bg мнението си за мача България – Англия, провел се при закрити врата заради решение на шефовете на родния ни футбол.

 „Гледахме мача в движение на телефоните по време на самия протест. Мачът си има своите достойнства. Видя се, че имаме и български треньори, и български футболисти, които могат да се представят много достойно. В срещата с унгарците го направиха. Ако имаше една последователна работа през годините и се налагаха целенасочено родни играчи с подходящи наши специалисти, според мен щяхме да имаме доста по-добър отбор от настоящия“, започна Станков пред SportLive.bg.

„Имаше много старание у момчетата  въпреки цялостната обстановка около двубоя, защото това неминуемо им се отразява и на тях. Забелязах, че общо взето всеки си играе на позицията, на която си играе в клубния отбор. 90% от тях играят в български клубове. Няма експериментиране. По най-простия и елементарен начин всеки беше поставен на точното му място, където трябва да бъде“, анализира той.

„Имаше положителен ефект след назначението на Илиан Илиев. Не бих казал, че сме изнесли кой знае каква продукция, но отборът не стоя лошо“, завърши Станков.