Борусия Дортмунд победи Волфсбург с 2:0 в двубой от 14-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Вълците" стигнаха първи до интересно положение в шестата минута, когато Матс Хумелс отклони удара на Яник Герхардт в гредата! Като цяло гостите имаха цели четири изстрела в първите десетина минути.

След това обаче Борусия се активизира и шутове на Марко Ройс и Ерлинг Халанд бяха спасени. Дори имаше любопитна ситуация, в която и двамата паднаха в пеналта на противника в рамките на две секунди, но реферът Мануел Грефе не отсъди дузпа.

В края на първото полувреме нови изстрели на Халанд и Ройс бяха спасени от вратаря Коен Кастеелс, а невероятен пропуск направи Джейдън Санчо. Той имаше златен шанс за добавка, но очевидно не беше концентриран на метри от голлинията.

Халанд отново беше отказан от вратаря на гостите, но в средата на втората част Борусия поведе. Мануел Аканджи и Матс Хумелс скочиха за високата топка след изпълнение на корнер и швейцарецът се разписа с глава.

Малко по-късно Волфсбург ишаше много силен период, в който бомбардира Роман Бюрки, но изстрелите към вратата на "жълто-черните" не бяха достатъчно силни и точни.

Десетина минути преди края на редовното време Щефен Тигес сензационно можеше да отбележи секунди след първите си стъпки в мач от Бундеслигата, но влезлият като везерва футболист чукна топката успоредно на голлинията.

В 91-ата минута Дортмунд сложи точка на спора чрез Джейдън Санчо. Контраатаката последва хаотичен натиск на Волфсбург, при който отбраната на Борусия отново трепереше. Англичанинът обаче се откъсна зад защитата на гостуващия отбор след пас на Джан и вкара в долния десен ъгъл.

Така Борусия Дортмунд събра 25 точки и се върна на четвъртата позиция. Волфсбург е шести с 24 пункта.

 

Борусия Дортмунд - Волфсбург 2:0

1:0 Мануел Аканджи - 66'

2:0 Джейдън Санчо - 91'