Борусия Дортмунд стана за резил и загуби гостуването си на закъсалия Херта с 2:3 в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига.

Преди срещата Херта бе само на точка над зоната на изпадащите с една победа в предходните шест двубоя, губейки последните пет дуела с Борусия. За последно берлинчани взеха точка (1:1) срещу дортмундци тук през януари 2018 година.

Домакините показаха рано-рано на своя стадион "Олимпиащадион", че нямат намерение да правят компромиси и Моалида вкара топката в мрежата, но VAR отсъди засада след четвърт час игра.

След изтичането на половин час игра Юлиан Брандт откри за Борусия с помощта на Ерлинг Халанд и като цяло гостите стояха по-добре през първата част.

След почивката обаче Дортмунд се срина и до 69-ата минута вече изоставаше с 1:3 след попадения на Ишак Белфодил и Марко Рихтер (2).

В 83-ата минута влезлият точно преди това като резерва Щефен Тигес върна вестфалци в мача след асистенция на Рафа Герейро. Борусия се хвърли здраво в търсене на точката, но не успя да изравни.

Така вторият Борусия Дортмунд остава с 34 точки и ще зимува на цели девет пункта зад хегемона Байерн Мюнхен. Херта взе дълбока глътка въздух и вече е 11-и с 21 точки.

 

Херта - Борусия Дортмунд 3:2

0:1 Юлиан Брандт - 31'
1:1 Ишак Белфодил - 51'
2:1 Марко Рихтер - 57'
3:1 Марко Рихтер - 69'
3:2 Щефен Тигес - 83'