В Ливърпул го наричаха Магьосника, макар през цялото му време в Барселона да го смятаха по-скоро за проклятие. Цената му от 142 млн. паунда тежеше толкова много на раменете му, колкото и на тревожния банков баланс на каталунците. Но Филипе Коутиньо е създаден за Висшата лига и на „Вила Парк“ направи изключителен дебют. Бразилецът изглеждаше прероден, беше емблематичен играч още веднъж и в топлите прегръдки на феновете на Астън Вила Магьосника се съживи.

Коутиньо влезе в игра в 68-ата минута, когато Манчестър Юнайтед водеше с 2:0. Бруно Фернандеш беше отбелязал и двете попадения. Ралф Рангник вероятно вече е мислил как момчетата му най-после ще направят прилично представяне и солиден резултат. Но бразилецът имаше друго мнение. В 77-ата минута Джейкъб Рамзи намали, а попадението бе изработено от Коутиньо. А не след дълго Филипе оформи крайния резултат – 2:2. И така Вила трябваше да се задоволи само с равенство. В крайна сметка силите на Магьосника не се връщат наведнъж. Но неговата завладяваща личност предизвика този забележителен резултат за бирмингамци.

„Няма натиск върху него. Той е пълен с енергия и се усмихва. И ще бъде най-добрата версия на себе си. Коутиньо е талант от световна класа и ние вярваме в него“, отсече Стивън Джерард след срещата. Това бе първи гол на бразилеца във Висшата лига от Боксинг дей през 2017-а.

Горкият Ралф Рангник. Дори когато Юнайтед изглежда по-добър, те пак са зле. Представянето в голяма част от мача беше на ниво, но невъзможността да се задържи преднина от два гола предполага, че отборът е лишен от увереност, което може да му струва мястото в Топ 4.

Роб ДРЕЙПЪР, Daily Mail, превод на в-к "Тема спорт"