Ливърпул – Челси, мач за Суперкупата на Европа, Истанбул, стадион „Водафоун Парк”, 22:00 часа, съдия Стефани Фрапарт (Фра)

 

Контузени за Ливърпул: Алисон, Клайн, Ловрен
 

Контузени за Челси: Хъдзън-Одой, Лофтъс-Чийк
Под въпрос за Челси: Канте, Рюдигер

 

Вероятни състави: 

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Кейта, Хендерсън, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон, Ковачич, Жоржиньо, Пулишич, Баркли, Педро, Жиру

 

Прогноза на Gol.bg:

Трофеят си е трофей, така че Ливърпул и Челси със сигурност ще се хвърлят здраво в опит да спечелят Суперкупата на Европа и да триумфират в първия изцяло английски финал за отличието. 

Червените изглеждат фаворити предвид представянето на отборите на старта във Висшата лига, но лондончани със сигурност ще искат да забравят кошмара на „Олд Трафорд” и ще се хвърлят здраво. 

Възможно е и двамате мениджъри да направят някои промени в съставите заради предстоящите мачове от първенството през уикенда, но те едва ли ще бъдат чак толкова сериозни. 

Със сигурност Адриан ще бъде на вратата на мърсисайдци след контузията на Алисон, а е възможно от началото да започнат и Матип, Шакири, Милнър и Мане. Ако сенегалецът стартира Дивок Ориги отново ще влезе в ролята си са суперрезерва. 

По-голямото напрежение без съмнение е в Челси и изглежда силно вероятно Франк Лампард да направи някои размествания в отбора си в стремежа да постигне подобрение и младоците Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам най-вероятно няма да започнат.

„Трябва да сме абсолютно готови. Това е отличие, които силно искаме да спечелим. Нямаме време за оправдания” отсече наставникът, който като играч загуби два финала през 2012 и 2013.

В същото време Червените се надяват отново на радост в Истанбул 14 години след знаменития триумф над Милан в Шампионската лига в града край Босфора.

„Това е специално място за всеки фен на Ливърпул. Сега обаче става въпрос за нашия отбор, който също е достатъчно силен. Ние уважаваме Челси и знаем, че те ще имат ясен план за мача” изтъкна Клоп.

Мачът ще бъде интересен и поради факта, че ще бъде ръководен от французойката Стефани Фрапарт, а Клоп и Лампард побързаха да обявят, че това е нещо нормално и дори е трябвало да се случи по-рано.

При всички положения мачът ще бъде много интересен, а шансовете на Ливърпул изглеждат доста по-големи заради обиграността на състава и ефективността показана срещу Норич. Челси имаше и доста по-малко време за възстановяване, но дали пък Лампард няма да измъкне нещо от ръкава?

 

Резултат: Ливърпул – Челси 2:1