Страсбург – Локомотив Пловдив, реванш от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа, 1:0 за французите в първия мач, ст.: "Стад дьо ла Мейно", начало: 21.30 часа наше време

Вероятни състави:

Страсбург: Селс, Лала, Коне, Митрович, Джоку, Фофана, Сисоко, Мартен, Ндору, Да Коста, Ажорк 

Локомотив: Луков, Петрович, Малембана, Масоеро, Карагарен, Витанов, Д. Илиев, Умарбаев, Цветанов, Аралица, Ожболт

Прогноза на Gol.bg:

Локомотив Пловдив гостува на Страсбург с пасив от 0:1. Българите са определяни като аутсайдер в сблъсъка, а в дните преди мача "смърфовете" имаха и допълнителни проблеми. Те бяха свързани с отказаните визи на Стивън Езе и Парвизджон Умарбаев.

Халфът все пак получи нужните документи и пътува с отбора. При защитника ситуацията беше далеч по-сложна. На Езе му беше дадена еднодневна виза и се очаква тази вечер да кацне във Франция. Не е ясно дали Бруно Акрапович ще рискува с пускането му в игра.

Президентът на Локо Пловдив Христо Крушарски съзря саботаж от страна на Страсбург и се закани, че случката ще мотивира още повече отбора му.

Статистиката обаче е изцяло против пловдивчани. Роден отбор никога не е продължавал напред след загуба с 0:1 в първата среща вкъщи. Тези случаи са цели 13, а последният датира от 2015 г., когато Милсами сензационно елиминира Лудогорец в Шампионска лига.

Освен това българските отбори играят много трудно на френска земя. От 15 мача, имаме 9 загуби, 5 равенства и едва 1 победа при голова разлика 12:19. Единственият успех е на Локомотив София – 2:1 над Рен. "Смърфовете" един път са имали визита в родното място на Александър Дюма. И едва ли искат да си спомнят за нея – 1:7 от Оксер през 2005 г.

Нашата прогноза е, че довечера Страсбург ще спечели отново.

Прогноза: Страсбург – Локомотив Пловдив 2:0