Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман очаква да се получи изключително качествен мач срещу Бразилия в предстоящия 1/4-финален двубой от Мондиала между двете страни.

Колумбийците правят фурор на световните финали, след като спечелиха четири мача подред, а Хамес Родригес се превърна в голямата звезда на шампионата и накара всички да забравят контузения Фалкао.

"Да се класираш за 1/2-финал е много висок скок. Това е определящ мач, защото и двата отбора ще бъдат в пика на представянето си", обяви Пекерман, цитиран от "Goal.com".

"И двата отбора имат големи играчи в съставите си, а когато има две страни, които имат големи футболисти, на терена, тогава мачът ще бъде интересен, при това много".

"Нашият отбор винаги се опитва да гледа напред. За Колумбия, всеки мач е ново предизвикателство, така че не можем да си позволим да гледаме в миналото. Ние трябва просто да изиграем мача по нашия си начин и да повторим това, което сме направили. Ключът към успеха е да не се чувстваме като фаворит".

"В Колумбия винаги сме имали много големи таланти, но може би нямаше нужната постоянност в представянето на националния тим. Знам, че моите играчи няма да останат на това ниво и ще продължават да се развиват и подобряват представянето си, но имаме да извървим дълъг път".

"Бразилците пък са отбор с манталитет на победители, на първо място заради големите таланти, с които разполагат. Освен това те работят постоянно и вярват, че играят на най-доброто ниво. Във футбола има големи отбори, които се открояват и никога не се отпускат", каза още Пекерман.