Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош смята, че ако не е бил червеният картон, отборът му е можел да победи Япония.

Елините останаха с човек по-малко, след като в 38-та минута капитанът Костас Кацуранис бе изгонен с втори жълт картон. Въпреки това Гърция уддържа до края натиска на Япония и завърши 0:0.

"Когато Кацуранис бе изгонен, мачът се промени фундаментално. Без червения картон вероятно щяхме да спечелим мача. ", коментира след мача Сантош.

"На полувремето казах на играчите си, че трябва да сме компактни отзад. Опитахме да елиминираме полузащитата за тях и успяхме да го направим, макар Япония да доминираше".

"Казах на футболистите, че начинът да се борим е да работим добре в защита и да опитваме да контраатакуваме. Но трябва да имаш топката в подходящия момент, за да използваш пространствата по крилата".

"Мисля, че направихме част от това, но в други области имахме трудности".

Нападателят Костас Митроглу трябваше да бъде заменен след като получи удар в гърба, но според Сантош положението му не е много сериозно.

"Тези удари по костта са много болезнени. Но вероятно не е сериозно".

За да продължи Гърция напред има нужда да победи Кот Д'Ивоар в последния мач с поне два гола разлика и да се надява Колумбия да не се провали срещу Япония.

"Дали имам съвет към Колумбия? Моля ви, не позволявайте на Япония да победи. Това мога да кажа, нищо повече", коментира с усмивка Сантош.

"Трябва да победим Кот Д'Ивоар в последния мач. Няма друго решение освен победа. Трябва да го направим, както го направихме срещу Русия на Евро 2012. Вярвам, че можем да направим същото и тук".