Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош не бе на себе си от разочарование след загубата след дузпи от Коста Рика на 1/8-финалите, на Мондиала в Бразилия.

Гърците си тръгват от турнира след изпуснатата дузпа от Гекас, макар че имаха голяма доза късмет да изравнят в последната минута от редовното време,

"Помня всичко от последните четири години. Много важни неща, които сме постигали с националния отбор на Гърция, както и много успехи. Горд съм, че имам възможността да водя този този национален тим", заяви Сантос, чийто договор с гърците изтича утре. 

"Не искам да говоря за бъдещето ми точно сега, все пак това е тъжен ден за всички нас. Вярвах, че ние можем да се класираме напред и играчите ми положиха толкова много усилия, но за съжаление не успяхме".

Коста Рика остана с 10 души в 66-ата минута, което помогна на "Елините" да изравнят в последната минута от редовното време, но в продълженията отборът не успя да се възползва от численото си преимущество. 

"Разбира се, в продълженията нямахме никаква организация и идеите ни не бяха креативни заради изтощението. Ние направихме всичко възможно, за да отбележим нов гол, но в крайна сметка нещата опряха до дузпи".

"Това за мен е необяснимо", коментира Сантос изпращането му на трибуните от рефера.

"Не мога да разбера защо реферът ме изгони. След финала на продълженията просто отидох да подкрепя футболистите си на терена. Видях, че от щаба на Коста Рика направиха същото, но за тях нямаше наказание", завърши той.