Кот д'Ивоар започна с победа представянето си на Мондиал 2014. Слоновете обърнаха Япония от 0:1 до 2:1, но голямата изненада бе, че звездата и капитан Дидие Дрогба не започна титуляр. Треньорът Сабри Ламуши реши да заложи на Вилфред Бони, Жервиньо и Соломон Калу.

Дрогба влезе от пейката и помогна за обрата през второто полувреме, но не остана доволен от решението на треньора да не му гласува доверие.

"Вярно е, разочарован съм, че не бях титуляр. Но също така трябва да покажа уважение към този екип и към тези, които бяха в стартовия тим. Моята работа е да помагам на тима", обяви Дрогба пред вестник "Екип".

Въпреки статута на резерва Дрогба наистина имаше принос за двата гола на своя тим. Те бяха отбелязани от Бони и Жервиньо, а вратаря на Япония спаси удар на Дрогба от фаул.

"Когато влязох на терена опитах да помогна на тима да спечели. Нямах някаква друга мотивация, заради това, че бях резерва. Просто исках да помогна. Победата е хубава, всички сме доволни, защото беше важно да започнем добре турнира".

Бившият играч на Челси вече гледа към следващия съперник, който се очертава основния конкурент за първото място - Колумбия.

"Резултатът е отличен и ще бъде още по-важен, ако успеем да постигнем добър резултат и срещу Колумбия", завърши Дрогба.