Швейцария - Еквадор, мач от група "Е" на световното първенство по футбол в Бразилия. Стадион "Ещадио Насионал", начало 19.00 часа, пряко по Gol.bg.

Състави:

Швейцария:

Вратари: Диего Беналио, Ян Зомер и Роман Бюрки

Защитници: Стефан Лихщайнер, Рето Циглер, Филип Сендерос, Стив Вон Берген, Михаел Ланг, Рикардо Родригес, Йохан Джору, Фабиан Шар

Халфове: Транкуило Барнета, Гьокан Инлер, Гранит Джака, Валон Бехрами, Валентин Стокер, Блерим Джемаили, Желсон Фернандес, Джердан Шакири

Нападатели: Харис Сеферович, Марио Гавранович, Адмир Мехмеди, Йосип Дърмич

Еквадор:

Вратари: Максимо Бангера, Адриан Боне, Алехандре Домингес

Защитници: Хорхе Гуахуа, Фриксон Ерасо, Хуан Карлос Паредес, Оскар Бахуи, Габриел Ахилиер

Халфове: Алекс Ибара, Кристиан Нобоа, Джеферсън Монтеро, Едисон Мендес, Валтер Айови, Сегундо Кастийо, Михаел Аройо, Антонио Валенсия, Луис Саритама, Фидел Мартинес, Карлос Груесо

Нападатели: Жоао Рохас, Фелипе Кайседо, Енер Валенсия, Хайме Айови

Прогноза: Това ще е първа среща от група "Е", където са още отборите на Франция и Хондурас. Този мач може да се окаже решаващ за второто място в групата, където основен фаворит за първото място е Франция.

Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд обяви, че "кръстоносците" са се прицелили към четвъртфиналите в турнира. Това не се е случвало от 1954 г., когато швейцарците бяха домакини. Другите два такива случая са през 1934 и 1938.

Отборът на Хицфелд разби конкуренцията по време на квалификациите за световните финали, като записа 7 победи и 3 равенства в групата си. Тимът регистрира победа с 2:0 над Перу в последната си контролна среща преди началото на световното първенство.

Това е десето участие на Швейцария на световно първенство и трето поредно след 2006 и 2010, като европейците ще излязат единствено за победата.

Отмар Хицфелд има леки проблеми с Шакири и Джору, които страдаха от различни болежки, но най-вероятно и двамата ще играят в мача.

Еквадор също разполага с отлични футболисти и със сигурност южноамериканците са по-добре подготвени за климатичните условия в Бразилия.

Този тим достигна до финалите, след като зае 4-то място в зона КОМНЕБОЛ, благодарение единствено на домакинската си форма.

Като гост записа 3 равенства и 5 загуби. Възпитаниците на Рейналдо Руеда завършиха наравно 2:2 срещу Англия в началото на месеца в приятелска среща и така показаха, че в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани.

Еквадор никога не е завършвал наравно на световни финали. Южноамериканците имат 3 победи и 4 загуби. Няма друг тим, който да е изиграл поне 7 мача с такова постижение.

Най-вероятно ще се получи резултатен мач, като очакваме да има над 2.5 гола в него. Прогнозата ни е за победа на Швейцария.

Резултат: Швейцария - Еквадор 2:1