Селекционерът на Франция Дидие Дешан се показа като максималист и обяви желанието си отборът да завърши групата си с актив от три победи.

Той настоя, че иска на всяка цена победа срещу Еквадор в последния мач на тима от груповата фаза, но същевременно отбеляза, че в никакъв случай "Петлите" не ги чака лесен мач.

До момента французите се представят страхотно на световните финали и отборът демонстрира уникална ефективност в мачовете си.

"Ние определено имахме трудна квалификационна кампания, но в момента играчите изживяват един много силен момент. Футболистите са горди, че носят националната фланелка. Трябва да имаш задължения, когато играеш за страната си и всички футболисти в състава ми разбират това нещо", обяви Дешан на пресконференцията преди мача.

"Това е световно първенство, нормално е да има натиск. Трябва да продължим с позитивното си представяне. Ние сме много ефективни в първите два мача и реализираме много голове. Целта ни е да спечелим и мача срещу Еквадор. Имаме прекалено голямо уважение към тях, за да кажем, че ни чака лесен мач. Ще гоним обаче успеха до последно", завърши той.