Младата звезда на Франция Пол Погба мечтае да повтори успеха си от миналото лято, когато стана световен шампион за младежи.

Тогава младите "Петли" триумфираха на първенството в Турция, като на финала надделяха над Уругвай след изпълнение на дузпи.

Погба бе част от състава, както и десният защитник Лукас Дин. Сега те са част от първия тим на Франция на Мондиала в Бразилия. Вчера и двамата бяха титуляри в мача срещу Уругвай.

Макар Франция да не е сочена като един от основните фаворити, Погба мечтае да триумфира с титлата.

"Надявам се да видим повторение на това, което се случи при младежите", коментира Погба в интервю пред сайта на ФИФА.

"В Турция имахме затруднения в третия с имач срещу Испания, но въпреки това успяхме да спечелим световната титла. Ако успеем да направим същата серия тук в Бразилия, ще е невероятно".

"Щастлив съм и се чувствам добре. Но предпочитам да не обръщам много внимание на личното ми представяне и вместо това да говорим за играта на отбора".

"Срещу Еквадор играхме добре и показахме добро представяне, което се очакваше от нас. Но не успяхме да вземем резултата, който заслужавахме. Липсваше ни само малко късмет пред гола".

"Не мисля обаче, че този мач ще има някакъв негативен ефект върху самочувствието ни. Завършихме наравно, не сме загубили. Това е важна разлика. Можем да сме доволни от това как се справихме като цяло в групата".

"Можеше да се паднем на осминафиналите срещу Аржентина или друг отбор. Но без значение срещу кой играем, целта ни е да победим и да стигнем колкото може по-далеч в турнира".

"Много исках да играя за първия отбор на световното първенство, вярно е. Сега, когато това вече е реалност, аз съм много щастлив. Но не искам нещата да свършват до тук. Искам да продължим да прогресираме".