Селекционерът на Франция Дидие Дешан бе на седмото небе, след като страната се класира за 1/4-финалите на Мондиала, след като постигна победа над Нигерия с 2:0, макар и доста трудна.

Успехът дойде след попадение на Пол Погба и автогол на Джоузеф Йобо. 

"Ние вече сме част от осемте най-добри отбора в света", заяви Дешан пред "TF1".

"Това е просто страхотно! Ще се насладим на момента".

"В момента всички сме много щастливи. Много горд съм от това, което постигнахме от началото на турнира. Сега ние трябва да продължим в същия дух".

"Нашият противник игра добре, точно така, както очаквахме. Нигерийците бяха физически силни и ние трябваше да бъдем готови за това".

"Винаги има място за подобряване, ако трябва да става на въпрос, но завършекът ни на мача бе просто страхотен. Нигерия постепенно заигра по-бавно, което ни позволи да създадем доста положения и в крайна сметка да стигнем до успеха".

"Можехме да отбележим и повече голове".

"Може би просто противникът ни се умори повече, отколкото самите ние. Гордея се с моя отбор, все пак вече сме на 1/4-финал на Световно първенство. Футболистите заслужават това".

"Не сме най-добрият отбор на тези финали, но се справяме доста добре".

"Колкото до Погба, нормално е да бъде критикуван понякога, според мен това ще му помогне в кариерата. Може би този път той правеше нещата по малко по-простичък начин, отколкото преди".

"Той е много важен за нас и силно се надявам да продължава да играе толкова силно", каза още той.