Кристиано Роналдо е критикуван за слабата си игра на световното първенство, а по време на снощния мач срещу САЩ той стана обект на подигравки заради новата си прическа.

Отстрани на избръснатата му коса е изобразен знак, подобен на светкавица. Мнозина счетоха, че тази прическа може да се нареди до едни от най-лошите на световните първенства, включително и до тази на съименника му Роналдо от 2002 година.

Според непотвърдени информации, които се появиха днес в социалните мрежи обаче Кристиано е направил това, за да окуражи оперирано момченце.

Става дума за малкият Ерик Крус Перес, на когото преди няколко месеца Роналдо плати операция на мозъка.

След като операцията е била извършена, сега футболистът е копирал белега на главата на момчето. Не става ясно дали причината е да помогне на детето да приеме белега си като нещо нормално или просто, за да изкаже морална подкрепа на семейството.

Самият Роналдо все още не е коментирал дали има истина в тези предположения, но по традиция той не говори за множеството си акции на благотворителност. Така вероятно той изобщо няма да потвърди или отрече информацията.