Дори в момента Кристиано Роналдо да е в по-добра форма, като цяло Лео Меси е по-големият футболист от двамата, заяви световният шампион от 2006 г. Алесандро Неста. Той коментира световното първенство за сайта Goal.com.

"Ако сравним цялостно кариерите на двамата, Меси е този, който е стъпил на по-високия връх", сподели италианецът след победата на Аржентина над Швейцария на осминафинала. "За съжаление веднъж ми се случи да играя срещу Меси четири пъти в рамките на един сезон. Имах лош късмет, а и вече бях доста стар."

"Кристиано Роналдо също е страхотен играч, но Меси е нещо специално. Той е най-трудният съперник за един защитник. Лео може да направи десет поредни спринта и е невъзможно да издържиш, когато се опитваш да го опазиш", поясни италианецът. "Ти вече си уморен, а той остава свеж и все така реактивен. Меси умее да владее топката като никой друг футболист."

"За Кристиано Роналдо мога да кажа, че той промени радикално играта си. Помня, че когато навремето играхме с Манчестър Юнайтед, обожаваше да прави финтове, да дриблира. Днес Кристиано е далеч по-ефикасен, винаги се стреми да обстрелва вратата и така става далеч по-опасен отпреди", добави Неста.