Халфът на Белгия Маруан Фелаини със самочувствие заяви, че е можел да вкара дори хеттрик срещу Алжир.

Футболистът на Манчестър Юнайтед се появи в игра като резерва и именно той вкара така важния първи гол при обрата с 2:1.

"Винаги съм вярвал и да, смятах, че ако треньорът ми гласува доверие, мога да помогна да спечелим този мач", коментира Фелаини пред сайта на ФИФА.

"Едно нещо знам и то е, че ако съотборниците ми центрират към мен в наказателното поле, мога да вкарвам голове. И видяхте в този мач. Три пъти топката дойде към мен и всеки път спечелих единоборството. Можех да вкарам хеттрик".

"Радвам се обаче, че влезе този гол, защото започваше да ни свършва времето и беше важно да се възползваме от шансовете си. В края получихме това, което заслужавахме".

"Започнахме мача много нервно и играхме лошо през първото полувреме. Но видяхте характера на отбора през второто полувреме. Трябваше да останем спокойни, да направим правилните решения и това ни донесе фантастичен резултат".

"Много съм щастлив, както за мен, така и за отбора. Да вкарам на световно първенство е страхотен момент за мен и първата ми мисъл бе за семейството ми, което винаги ме е подкрепяло през годините, независимо от нищо. Всичко, което те направиха, ме доведе до този момент".

"Всеки видя, че играчите от пейката направиха разликата в този мач. Това винаги е възможно с този отбор, защото знаете колко е силен целият ни състав. При нас не са само 11 играчи. И макар в този мач аз и още двама да влязохме в игра, на пейката останаха играчи, които могат да са важни фигури за Белгия на това световно първенство".