Селекционерът на Русия Фабио Капело отказа да хвърли оставка и обяви, че иска да продължи да тренира руснаците.

Както е известно, "братушките" са аут от Мондиал 2014 година, след като снощи не успяха да победят Алжир и напускат турнира в Бразилия.

"Ако руският футболен съюз иска да продължа, аз разбира се ще остана на поста. С отбора свършихме добра работа. Русия за пръв път от 12 години игра на световно първенство".

"Вратарят Игор Акинфеев беше заслепен с лазарен лъч при гол на Алжир. Това е факт и има снимки, които може да го потвърдят".

"Преди не подхващах темата за съдийството, но сега вече няма да мълча - аз съм недоволен от работата на съдията както в този мач, така и в срещата с Белгия".

"Ние можехме да победим, но за съжаление направихме пропуски. Имахме няколко добро голови положение. Алжирският вратар Райс Мболи направи две страхотни спасявания".

"Никога не съм се криел, когато играем зле. Сега не мога да кажа, че имахме лош мач. Не допуснахме сериозни грешки. В Бразилия не съм подготвял отбора за Мондиал 2018".

"Отборът на Алжир обаче показа, че е достоен за уважение. Той доказа, че е силен тим. Не помня световно първенство, на което отборите да демонстрират футбол с толкова високо качество, както на това".

"Вярвам, че играта в чужбина помага на всеки да се подобри, а като играеш през цялото време в руския шампионат не може да се изправиш пред различни предизвикателства, така че е много по-трудно да се усъвършенстваш".

"Това е важна стъпка да се разбере нивото на руския футбол и това, което трябва да направим с оглед на следващото световно първенство", заяви Капело, цитиран от БТА.