Вратарят на Русия Игор Акинфеев призна, че тимът му не се е представил добре на световното първенство и отпадането е заслужено.

Същевременно той заяви, че очаква голяма част от критиките да бъдат насочени към него. Той допусна детинска грешка при гола на Южна Корея в първия мач, а срещу Алжир излезе неразчетено и  увисна под топката за гола на Слимани.

"Ако говорим за грешки, можем да говорим за всеки играч. Но нека пишат за вратаря, не ми пука", коментира Акинфеев след мача с Алжир.

"Съдията насочи внимание към лазерите, които ме заслепяваха, но нищо не се промени. Те продължиха да ги светят. Но Алжир е страхотен отбор, имаха много отлични удари, дори и през първото полувреме".

"Всяко поражение е заслужено. Разбираме, че сега ще бъдем засипани с критики. Но честно казано можем да ги поемем, защото силните хора трябва да са способни да поемат удари".

"Нямам желание да говоря за качеството на нашата игра. Не постигнахме резултатите, които искахме. Повтарям, трябва да обърнем внимание към хората, които... не знам каква е точната дума".

"Сега трябва да продължим и да се насладим на футболните ни кариери колкото можем повече".