Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016.

В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач.

Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете страхотни награди

Временно класиране:

Ваня – 41 точки
Деси – 31
Вели – 30

Деси:

Италия – Испания 1:0
Когато станаха ясни осминафиналите, за мнозина беше шок, че тези два футболни колоса ще се срещнат толкова рано. Други пък се зарадваха, че новият формат на Европейското позволи и такива изненади. И за двата отбора напрежението ще е огромно. Дори повече, например, ако играеха финал. Защото загубилият ще е “големият провал” на първенството. За мен италианците са с крачка пред испанците. Пак казвам, че демонстрират увереност, прагматизъм, стабилност и изобщо не трябва да се заблуждаваме от загубата от Ейре с 0:1. Изобщо! Продължавам да твърдя, че има нещо гнило в испанския състав. Дали Висенте дел Боске се изчерпа, дали съставът не се е напаснал за това първенство... няма как да знаем. Мисля, че сериозно ще се измъчат. Разбира се, че може да се стигне и до продължение и дузпи, но по-скоро Италия ще излъже в редовното време. Отново пестеливо.   

Англия – Исландия 2:1
Исландия е сред топ изненадите, но  едва ли англичаните ще ги подценят в тази фаза. Особено, когато вече нямат право на грешка. Интересно е  на какъв състав ще заложи Рой Ходжсън, като досега в груповата фаза като че ли Англия търсеше още себе си. Опитите за Трите лъва трябва да са приключили.

Вели:

Италия - Испания  2:2
Италия и Испания ще е мач, изпълнен с много битка в завършваща фаза, според мен и двата отбора показаха добри игри до момента и днес срещата ще бъде равностойна, изпълнена с голове, а знакът ми е хикс. 

Англия - Исландия 2:0
Исландците пишат своята история, след дългото им отсъствие на големи първенства, но днес Англия ще я прекъсне с категоричен успех. Англичаните ще покажат понтециала си на Евро 2016, залагам за твърда единица.

Ваня:

Англия - Исландия 1:0

Изключително важен мач за Англия. Дойде моментът "трите лъва" да докажат, че заслужават място сред най-добрите отбори на това европейско първенство, а Хари Кейн да стигне и до първия си гол. Приятната изненада на този форум Исландия със сигурност ще играе по-затворено с надеждата да се стигне до продължения и дузпи. Все пак считам, че англичаните ще решат всичко в редовното време с гол разлика.

Испания - Италия 0:0 

Мач, който всички фенове на футбола очакват с огромен интерес като един от предварително посочените фаворити ще се сбогува с мечтата за европейска титла. Дали Испания ще бъде детронирана или ще продължи похода си, предстои да разберем. Според мен двата отбора ще играят по-дефанзивен футбол, внимавайки да не допуснат гол. Италия ще покаже типичното си лице бавно, но славно да достигне до следващата фаза и ще се затвори, а в отбрана до момента показа стабилна игра. Така че на испанците ще им бъде трудно особено като не забравяме, че на вратата е Буфон. По мое мнение, този футболен сблъсък ще се реши в продълженията или след изпълнение на дузпи и залагам на равенство в редовните 90 минути.