Героят на Португалия Едер е ял доста като малък, за да стане голям и силен... буквално. Местното издание "cmjornal" разкри, че нападателят е хапвал доста пържоли. Основен виновник за това е Мануел Секо, касапин от градчето Адемия, област Коимбра, откъдето е Едер.

Месарят бил голям фен на нападателя още от детските му години. Той винаги ходил на мачовете на Едер и му обещавал по една пържола на гол. "Един сезон той наниза 36 попадения или казано по друг начин - 6,5 килограма месо. Попитах го какво ще прави с тях, а той ми каза, че ще ги сподели със своите съотборници", разкри Секо.

"Сега, когато го видях да вкарва победния гол на европейското първенство, се разплаках от радост. Моето момче е на върха. Искам да се прибере за да го прегърна. Ще се снимаме с националния екип на Португалия. А после - ще му дам колкото пържоли иска", заяви емоционалният Секо.

Още като дете германският "Кьолн" е изпуснал да привлече Едер. "Имаше нещо в него. Неговата цена обаче се повиши сериозно", заяви тогавашният спортен директор на "козлите" Фолкер Финке.

Сега бъдещето на нападателя още е неясно. От началото на тази година той играе за френския "Лил". Според италианските медии от "Рома" вече са влезли в напреднали преговори за звездата.

Иначе Едер, Кристиано Роналдо и останалите герои от Португалия още не са си получили ордените за големия подвиг. Оказа се, че властите в страната не са имали време да изработят отличия за всички. Вместо това футболистите бяха наградени само с грамоти. Очаква се до няколко дни Роналдо и компания да получат ордените си.